Waarom is wandelen zo goed

Wat was het mooi weer afgelopen weekend! Heeft u er ook zo van genoten? Wat voelt het dan goed om er even op uit te trekken en lekker een stukje te gaan wandelen, bijvoorbeeld. Een half uurtje per dag wandelen, dat klinkt niet veel, toch? Zelfs dat half uurtje zorgt voor een heleboel positieve veranderingen. Bent u benieuwd naar de goede effecten die wandelen teweeg kan brengen? Lees dan gauw verder, want ik heb er een aantal voor u op een rijtje gezet. En wees gerust; ik houd het kort en krachtig, zodat u snel op pad kunt...

 

Wandelen zorgt voor:

 

  •        Sterkere spieren en botten;
  •          Verlaging van de bloeddruk;
  •         Lager risisco op diabetes (suikerziekte) type 2;
  •          Hulp bij het afvallen;
  •          Gezonde geest in een gezond lichaam.

Zoals u kunt zien, zijn dit voordelen die iedereen goed van pas komen, maar zeker bij het ouder worden kunnen zij een groot verschil maken. Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen. Denk maar eens aan het contact hebben met andere mensen. Bij BCT Sport bieden wij Fit 60+ aan; dit zijn actieve en afwisselende wandelingen. Naast dat we energiek bezig zijn, is het ook nog eens heel gezellig! Bent u nieuwsgierig naar Fit60+ en heeft u zin in een wandeling? Of heeft u simpelweg een stok achter de deur nodig om er op uit te trekken en andere mensen te ontmoeten?

 

Kom dan een keertje kijken en wandel mee. Zo zorgen we ervoor dat u die wandelstok voorlopig thuis kunt laten... Maar wees gerust: iedereen kan op zijn of haar eigen niveau en tempo mee wandelen.

 

De wandelingen zijn op:

Maandagochtend: 11.00-12.00 uur

 

 

Vertrek locatie: Dorpsplein in Koudekerke

 

Hopelijk tot snel!